diumenge, 7 d’octubre del 2012

RECULL GRÀFIC DE LA 8a TROBADA TINTINAIRE DE CATALUNYA A SANT ANDREU DE PALOMAR


Us oferim un petit recull gràfic de la 8a Trobada Tintinaire de Catalunya, la qual s'ha realitzat el diumenge dia 7 d'octubre al poble de Sant Andreu de Palomar (annexionat a  Barcelona el 20 d'abril de 1897). Des d'aquí agrair a totes les persones i a les entitats que hi han col·laborat. Més de 1000 persones han gaudit d'aquesta jornada dedicada a les aventures de Tintín. Els espais públics de les places d'Orfila i de Can Fabra així com l'auditori de Can Fabra han estat els llocs triats per a dur a terme aquest retrobament dels amics i de les amigues de Tintín i del seu creador Hergé. Selecció de fotografies a càrrec de Xavier de la Cruz i Pau Vinyes i Roig.L'equip de 1001-Associació Catalana de Tintinaires agafant forces per a la Trobada.
Petita mostra de l'àlbum Tintín al Tibet en diferents idomes, entre ells el tibetà, el croat, el turc, l'àrab, mongol... Col·lecció particular de Pau Vinyes i Roig, està exposada al vestíbul de la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra.

Renault Dauphine amb seriosos problemes d'engegament, però maltrat tot s'ha pogut exhibir a la Mostra de Cotxes Classics de Tintín en motiu de la Trobada.

Citroên Traction 11 BL, el qual surt a l'àlbum de Tintín de L'Orella Escapçada.

El Renault Dauphine surt en dos àlbums tintinaires: Tintín al Tibet i Stoc de Coc.

Un Triumph TR 3a, surt a l'àlbum Stoc de Coc.

Woksvagen Coccinelle, aparegut a L'Afer Tornassol.

Un Jeep Willys, d'Objectiu la Lluna i de Tintín al País de l'Or Negre.

Laura Sánchez, l'encarregada de la Bibloteca Mòbil  Ignasi Iglésias, la qual ha facilitat que molts infants i no tan petits poguessin gaudir d'una bona lectura tot llegint àlbums de Tintín.

Pare llegint un llibre electrònic mentre la filla participa al taller de còmic.

L'actor i pallasso Quim Pañart, mestre de cerimònies de la Trobada.

Els Clàssics Tintinaires a punt per a iniciar la cercavila per carrers i places de Sant Andreu de Palomar.

Unes 3000 persones segons l'organització i 1545 segons la Guàrdia Urbana han participat de la 8a Trobada Tintinaire de Catalunya a Sant Andreu de Palomar.

Els Clàssics Tintinaires al seu pas per la plaça d'Orfila.

Tot escoltant el conta-contes.

En Quim Pañart en un moment de la seva actuació. Molts nens i moltes nenes han gaudit de les rondalles tintinaires.

Dinar de germanor amb socis, sòcies i familiars al soterrani del bar Versalles.

Les cançons en català de Tintín han estat cantades per la Coral Sant Andreu. Magnífica i agraïda actuació dels cantaires andreuencs i andreuenques a l'auditori de Can Fabra, amb l'assitència d'Eulàlia Ventalló, filla de Joaquim Ventalló el traductor de Tintín al català, qui va proposar al seu pare incloure-les en els àlbums del reconegut aventurer.

L'expert tintinaire David Xifort ens va oferir la conferència "Hergé i la línia clara"

Acte de cloenda de la Trobada Tintinaire a càrrec de Víctor Niubò, president de 1001-Associació Catalana de Tintinaires i de Raimond Blasi, regidor del Districte de Sant Andreu.

Eulàlia Ventalló, filla del traductor de Tintín en català Joaquim Ventalló, rodejada per David Xifort, expert tintinaire, Raimond Blasi, regidor del Districte de Sant Andreu i Pau Vinyes i Roig, coordinador de la 8a Trobada Tintinaire de Catalunya

2 comentaris:

  1. Enhorabona a tots! Jo no hi vaig poder assitir, però amb aquest recull gràfic sento que una mica sí que hi vaig ser...Una salutació.

    ResponElimina